System HACCP jest zbiorem procedur mających na celu wykrycie i neutralizację ryzyka związanego z danego rodzaju produkcją przemysłową lub działalnością usługową. Ze względu na wymierne zagrożenia dla zdrowia lub życia konsumentów powodowane przez ryzyka związane z produkcją i obrotem żywnością system HACCP jest szczególnie potrzebny w firmach z branży żywnościowej. Jednak sam system HACCP to nie wszystko. Aby zapewnić jego działanie potrzebne jest szkolenie HACCP - przygotowujące pracowników do stosowania tego systemu w praktyce. Jednorazowe szkolenie HACCP nie jest jednak wystarczające i dlatego powinny być one cyklicznie ponawiane.

Fotowoltaika i nowe regulacje
Wzrost świadomości ekologicznej wśród mieszkańców miast powoduje powstawanie nowych inwestycji związanych z energią odnawialną. Coraz częściej w takich miejscach montowane są małe instalacje fotowoltaiczne użytkowane przez użytkowników nieruchomości. Rynek energii odnawialnej w Polsce cały czas zwi...