System HACCP jest zbiorem procedur mających na celu wykrycie i neutralizację ryzyka związanego z danego rodzaju produkcją przemysłową lub działalnością usługową. Ze względu na wymierne zagrożenia dla zdrowia lub życia konsumentów powodowane przez ryzyka związane z produkcją i obrotem żywnością system HACCP jest szczególnie potrzebny w firmach z branży żywnościowej. Jednak sam system HACCP to nie wszystko. Aby zapewnić jego działanie potrzebne jest szkolenie HACCP - przygotowujące pracowników do stosowania tego systemu w praktyce. Jednorazowe szkolenie HACCP nie jest jednak wystarczające i dlatego powinny być one cyklicznie ponawiane.

Piece kominkowe- niedroga alternatywa dla kominków
Kominek to symbol prawdziwego domowego ogniska, ciepła kojarzącego się z rodzinnym domem. Nie dziwi więc, że planując budowę własnego domu, wielu właścicieli uwzględnia w nich instalację kominkową. Tymczasem, aby cieszyć się posiadaniem własnego kominka, wcale nie trzeba skomplikowanych budowlanych zabi...