Wśród mnogości dostępnych na rynku patelni trudno wybrać tę, która najlepiej sprawdzi się w kuchni. Wybór powinien być uzależniony w dużej mierze od przeznaczenia, ale na pewno są cechy, które warto wziąć pod uwagę, decydując się na konkretny wybór. Patelnia, która będzie długo służyć i doskonale sprawdzi się podczas przygotowywania różnych potraw, powinna być ciężka, powinna mieć grube ścianki i dość głębokie dno. Takimi cechami wyróżniają się patelnie granitowe wyprodukowane przez cenioną włoską firmę Bialetti. Powłoka granitowa stwarza doskonałe warunki do smażenia ze względu na to, iż jest niezwykle odporna na przywieranie potraw, skutecznie rozprowadza ciepło i długo je utrzymuje. Dzięki temu przygotowywanie potraw jest znacznie krótsze. Patelnie granitowe Bialetti mogą być również używane w piekarnikach do pieczenia i zapiekania, a to dzięki silikonowej oprawie rączki. Dodać należy, iż patelnie z granitową powłoką przeznaczone są do stosowania w kuchenkach tradycyjnych, elektrycznych i gazowych, a także w kuchenkach indukcyjnych oraz na płytach ceramicznych.

Filtry, które pochłaniają promieniowanie UV
Filtry fotograficzne UV są akcesoriami fotograficznymi, które to w głównej mierze mają za zadanie pochłaniać promieniowanie ultrafioletowe. Jednak to niejedyne zadanie, jakie to spełniają filtry fotograficzne UV, a to za sprawą tego, że są one akcesoriami, które to tak naprawdę mogą stanowić doskonałe ...